Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Inom avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa - School of Public Health and Community Medicine - kombinerar vi folkhälsoepidemiologiska metoder med kvalitativa metoder och laboratorieforskning.

Vi har ett flertal tvärvetenskapliga forskningsprogram inom bland annat försäkringsmedicin, barnfetma och kvinnors hälsa. Programmen engagerar forskare från olika discipliner.

Vår forskning täcker hela livsperspektivet. Ljudmiljö på förskolan är ett exempel på forskning som riktar sig mot de allra yngsta. Arbets- och försäkringsmedicin fokuserar på hälsa i arbetsför ålder. Livsstilsrelaterade faktorer är kända riskfaktorer för ett antal sjukdomar. Ett av våra starkaste forskningsområden är folkhälsonutrition.

Vi studerar också problem relaterade till bland annat alkoholkonsumtion, miljö, genus, social trygghet och arbetsmiljö. Vi studerar också läkemedelsepidemiologi, hjärt- och kärlsjukdomar, metabola sjukdomar och psykisk hälsa.

Våra övergripande forskningsområden

Epilife

Hos oss finns också centrumbildningen Epilife, som är Göteborgs epidemiologiska centrum för forskning om samspelet mellan mental och fysisk hälsa i ett livstidsperspektiv.

Läs mer hos Epilife.

Forskargruppsledare för våra övergripande områden

Ronny Gunnarsson
Tove Hedenrud
Gunnel Hensing
Bertil Lindmark
Lauren Lissner
Nawi Ng
Fredrik Nyberg
Anna-Carin Olin
Kerstin Persson Waye
Max Petzold
Maria Rosvall
Helena Sandén
Mikael Svensson
Leo Stockfelt
Marianne Törner
 

Sidansvarig: Kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2020-01-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?