Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Helen Lindqvist

Universitetslektor

Helen Lindqvist
Universitetslektor
Akademisk grad: Doktor,
helen.lindqvist@gu.se
031-786 3723

Postadress: Box 459, 405 30 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 13, plan 3 , 41390 Göteborg


Avd för invärtesmedicin och klinisk nutrition vid Institutionen för medicin (Mer information)
SU Sahlgrenska
413 45 Göteborg
0313421000
Fax: 0 317863101
Besöksadress: Vita stråket SU , 413 45 Göteborg

Om Helen Lindqvist

Helen Lindqvist är universitetslektor och är kursansvarig för biokemi med grundläggande kemi och livsmedelsvetenskap på Dietistprogrammet.

Hennes forskning är inriktad mot dels biomarkörer vid kost (metabolomik) och dels mot kost vid ledgångsreumatism (reumatoid artrit), med ett specifkt fokus på mat från havet och fettkvalitet. Under de senaste åren har Helen arbetat med två kostinterventioner MIRA-Musslor, Inflammation och Reumatoid Artrit och ADIRA- Anti-inflammatorisk Diet, Inflammation och Reumatoid Artrit. 

 

Senaste publikationer

Serum metabolite profiles of habitual diet: evaluation by H-1-nuclear magnetic resonance analysis
Helen Lindqvist, Millie Rådjursöga, Daniel Malmodin, Anna Winkvist, L. Ellegard
American Journal of Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Herring and chicken/pork meals lead to differences in plasma levels of TCA intermediates and arginine metabolites in overweight and obese men and women
A. Vincent, O. I. Savolainen, P. Sen, N. G. Carlsson, A. Almgren et al.
Molecular Nutrition & Food Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Efficacy of fish intake on vitamin D status: a meta-analysis of randomized controlled trials
U. Lehmann, H. R. Gjessing, F. Hirche, A. Mueller-Belecke, O. A. Gudbrandsen et al.
American Journal of Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 19

2019

Serum metabolite profiles of habitual diet: evaluation by H-1-nuclear magnetic resonance analysis
Helen Lindqvist, Millie Rådjursöga, Daniel Malmodin, Anna Winkvist, L. Ellegard
American Journal of Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2018

2017

Herring and chicken/pork meals lead to differences in plasma levels of TCA intermediates and arginine metabolites in overweight and obese men and women
A. Vincent, O. I. Savolainen, P. Sen, N. G. Carlsson, A. Almgren et al.
Molecular Nutrition & Food Research, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2017
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2015

Efficacy of fish intake on vitamin D status: a meta-analysis of randomized controlled trials
U. Lehmann, H. R. Gjessing, F. Hirche, A. Mueller-Belecke, O. A. Gudbrandsen et al.
American Journal of Clinical Nutrition, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 19

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-09-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?