Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Georgios Rentzos

Forskarstuderande

Georgios Rentzos
Forskarstuderande
georgios.rentzos@rheuma.gu.se

Postadress: Box 480, 40530 Göteborg
Besöksadress: Guldhedsgatan 10A , 41346 Göteborg


Avd för reumatologi och inflammationsforskning vid Institutionen för medicin (Mer information)
Box 480
405 30 Göteborg
0313421000
Fax: 0 31823925
Besöksadress: Medicinaregatan 3, plan 5 , 413 90 Göteborg

Om Georgios Rentzos

Georgios Rentzos är specialist i Allergologi. Kliniskt verksam allergolog och forskare inom allergi och astma. Disputerad i ämnet födoämnesallergi och har ägnat sin forskning huvudsakligen åt den allergiska inflammationen i mag-tarmkanalen hos pollenallergiker samt diagnostiken för födoämnesallergi med användning av basofilaktiveringstestet. Ytterligare har studerat prevalensen av födoämnesöverkänslighet hos patienter med astma. Forskningsintresse inriktat på allergidiagnostik och behandling av patienter med svår födoämnesallergi.

Senaste publikationer

Food allergy-related concerns during the transition to self-management
Jennifer Lisa Penner Protudjer, Roelinde Middelveld, Sven Erik Dahlén, Staffan Ahlstedt, Sven Arne Jansson et al.
Allergy, Asthma and Clinical Immunology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Impaired health-related quality of life in adolescents with allergy to staple foods
Jennifer Lisa Penner Protudjer, Sven Arne Jansson, Roelinde Middelveld, Eva Östblom, Sven Erik Dahlén et al.
Clinical and Translational Allergy, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Desensitisation of serious milk allergy in adult patient and monitoring with basophil activation test and IgG4
Georgios K. Rentzos, Anna-Lena Bramstång Björk, Ulf Bengtsson
4th Food Allergy and Anaphylaxis Meeting (FAAM) 13-15 October, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2016
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

Self-reported adverse reactions and IgE sensitization to common foods in adults with asthma
Georgios K. Rentzos, Lars Johanson, S. Sjölander, Esbjörn Telemo, Linda Ekerljung
Clinical and Translational Allergy, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Use of a basophil activation test as a complementary diagnostic tool in the diagnosis of severe peanut allergy in adults
Georgios K. Rentzos, Vanja Lundberg, Christina Lundqvist, R. Rodrigues, J. Van Odijk et al.
Clinical and Translational Allergy, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Socioeconomic evaluation of well-characterized allergy to staple foods in adults
S. A. Jansson, J. L.P. Protudjer, M. Arnlind Heibert, U. Bengtsson, I. Kallström-Bengtsson et al.
Allergy: European Journal of Allergy and Clinical Immunology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2014
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Health-related quality of life, assessed with a disease-specific questionnaire, in Swedish adults suffering from well-diagnosed food allergy to staple foods
Sven Arne Jansson, Marianne Heibert-Arnlind, Roelinde JM Middelveld, Ulf J. Bengtsson, Ann Charlotte Sundqvist et al.
Clinical and Translational Allergy, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2013
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 10

2019

Food allergy-related concerns during the transition to self-management
Jennifer Lisa Penner Protudjer, Roelinde Middelveld, Sven Erik Dahlén, Staffan Ahlstedt, Sven Arne Jansson et al.
Allergy, Asthma and Clinical Immunology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2019
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2016

Impaired health-related quality of life in adolescents with allergy to staple foods
Jennifer Lisa Penner Protudjer, Sven Arne Jansson, Roelinde Middelveld, Eva Östblom, Sven Erik Dahlén et al.
Clinical and Translational Allergy, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2016
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Desensitisation of serious milk allergy in adult patient and monitoring with basophil activation test and IgG4
Georgios K. Rentzos, Anna-Lena Bramstång Björk, Ulf Bengtsson
4th Food Allergy and Anaphylaxis Meeting (FAAM) 13-15 October, Rome, Italy, Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet) 2016
Konferensbidrag (offentliggjort, men ej förlagsutgivet)

2015

Self-reported adverse reactions and IgE sensitization to common foods in adults with asthma
Georgios K. Rentzos, Lars Johanson, S. Sjölander, Esbjörn Telemo, Linda Ekerljung
Clinical and Translational Allergy, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Use of a basophil activation test as a complementary diagnostic tool in the diagnosis of severe peanut allergy in adults
Georgios K. Rentzos, Vanja Lundberg, Christina Lundqvist, R. Rodrigues, J. Van Odijk et al.
Clinical and Translational Allergy, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2015
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2014

Socioeconomic evaluation of well-characterized allergy to staple foods in adults
S. A. Jansson, J. L.P. Protudjer, M. Arnlind Heibert, U. Bengtsson, I. Kallström-Bengtsson et al.
Allergy: European Journal of Allergy and Clinical Immunology, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2014
Artikel i vetenskaplig tidskrift

2013

Health-related quality of life, assessed with a disease-specific questionnaire, in Swedish adults suffering from well-diagnosed food allergy to staple foods
Sven Arne Jansson, Marianne Heibert-Arnlind, Roelinde JM Middelveld, Ulf J. Bengtsson, Ann Charlotte Sundqvist et al.
Clinical and Translational Allergy, Artikel i vetenskaplig tidskrift 2013
Artikel i vetenskaplig tidskrift

Visar 1 - 10 av 10

Sidansvarig: kommunikation@medicine.gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-09-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?