Aktuellt inom utbildning

Ansök om utvecklingsbidrag för kompetensutveckling och kunskapsspridning inom digitala verktyg

Projektet DigiKomp arbetar på uppdrag av utbildningsnämnden för att främja lärares intresse för, och kompetens inom, digitala verktyg för undervisning och examination vid Göteborgs universitet: www.pil.gu.se/projekt/digikomp.
För att uppmuntra lärares initiativ till pedagogisk utveckling inom området, utlyser DigiKomp utvecklingsbidrag på totalt 500.000 kr per termin fram till 2021, sammanlagt 2,5 miljoner kr.
Utvecklingsbidrag kan sökas av enskilda lärare eller lärarlag. Insatserna ska syfta till att
· bredda och fördjupa lärares kompetens i nya digitala verktyg för undervisning och lärande,
· sprida kunskap om hur digitala verktyg på olika sätt kan användas för undervisning och lärande,
· bidra till ökad tillgång till undervisning och undervisningsmaterial så att studenter kan tillägna sig, repetera och bearbeta kursinnehåll digitalt.

Pedagogiska seminarier

3 september: Presentation av pedagogiska utvecklingsprojekt på akademin (statistikundervisning, grupphandledning, närvaro och tentamensresultat och stöd vid
rapportskrivande). Lokal: Arvid Carlsson, Academicum, kl 16-17.

19 september: Nya pedagogiska verktyg i undervisnigen. Mattias von Feilitzen. Lokal: Arvid Carlsson, Academicum kl 12- 13.

7 november: Tema kursplaner (prel). Lokal: Arvid Carlsson, Academicum kl 12- 13.

4-9 november: Act!Sustainable, Göteborgs universitets hållbarhetsvecka med tema hälso- och sjukvård.

Se även information på PIL-enheten:

24 oktober: Högskolepedagogisk konferens vid Göteborgs universitet

Aktuella deadlines