Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur gör man för att hitta ett projekt utomlands?

 

1. Då du har bestämt dig för att du vill göra ditt Examensarbete utomlands ska du fundera över om du vill åka till ett låg- eller medelinkomstland eller till övriga världen.

2. För Examensarbetet inom global hälsa gör du ditt projekt i ett låg-eller medelinkomstland. Se Global Hälsa

3. Det finns också projekt i många andra delar av världen

Vi har bland annat samarbete med forskare i t ex Japan, Kina, Storbritannien, Slovenien, Tjeckien, i USA och i Frankrike m fl länder. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa projekt för läkarstudenter runt om i världen. Alla dessa kontakter är inte presenterade som klara projekt i vår projektdatabas på GUL, men många är det

4. Börja med att titta efter projekt i vår projektdatabas på GUL. Hittar du ett intressant projekt där, kontaktar du den person som står som handledare för projektet

5. Kom på posterseminariet som äger rum i slutet av varje termin, där presenterar studenter sina Examensarbeten. Där får du en god idé om vilken typ av projekt som finns och i vilka länder. Tidpunkt och plats annonseras på GUL och anslås på Campus Medicinareberget.

6. Du är välkommen på drop-in på Medicinaregatan 3 om du vill diskutera ett projekt utomlands. Sahlgrenska akademins internationella koordinatorer kan ge tips och råd om vart i världen du kan åka och hur du skall gå till väga för att hitta ett projekt och handledare utomlands.

För detaljer gällande tid för drop-in - se startsidan för examensarbetet.

6. Kanske har du egna kontakter utomlands och en egen idé om vad du vill göra för projekt, hör av dig till kursadministrationen i så fall så berättar vi mer om hur du ska gå tillväga.
 

 

Var i världen gör Du Ditt Examensarbete?

Börja att planera ditt projekt utomlands i god tid, ett år i förväg rekommenderas

Sidansvarig: Christel Olsson|Sidan uppdaterades: 2017-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?