Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fakta Japan

 

Visum: Som svensk medborgare behöver Du inte ha japanskt visum för vistelser kortare än 90 dagar. Det räcker med att Du har ett pass som är giltigt i minst sex månader från inresedatumet. Om Du vill stanna längre än tre månader i Japan behöver du skaffa ett visum.

Boende: Du får oftast hjälp med att hitta boende i Tsu City, oftast på någon typ av studentboende. I Tokyo måste Du själv leta boende. I Tsu City ligger bostadspriserna som i Sverige eller något lägre, i Tokyo är det dyrt att bo som student.

Stipendier: Läkarprogrammets resestipendium om 10.000 kr (löpande ansökan). 

Stipendier från Sweden-Japan Foundation:
Stipendierna är främst avsedda för studier inom teknik, naturvetenskap, ekonomi, juridik, medicin och handel. Studenter och yngre forskare från samtliga universitet och högskolor i Sverige är behöriga att söka anslag. Sista ansökningsdagar är den 1 mars.

Läs mer om anslaget från Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation: http://www.gu.se/digitalAssets/1359/1359077_sjsf-stipendieutlysning-2012.pdf Mie University kan i vissa fall hjälpa till med ett stipendium om Du som student stannar exakt 90 dagar, mer information kan du få av Internationella koordinatorn för Examensarbetet.

Se GUL, Läkarprogrammet, termin 10 för mer information om stipendier.

Längd: 8-12 veckor (eller längre).

Övrigt: Tänk på att kostnadsläget i Tokyo är ett annat än i Göteborg!

Sök stipendier i god tid.

Du kan köpa ett mycket prisvärt tågkort (obegränsat antal tågresor inom en på förhand bestämd period), innan Du reser in i Japan. Denna typ av biljett/kort kan bara köpas utomlands

Tidigare studenter:

Cecilia Kållberg ceciliakallberg@gmail.com (klinisk praktik, Mie)

Emma Cleverstam emma_clev@hotmail.com (klinisk praktik, Mie)

 

Sidansvarig: Christel Olsson|Sidan uppdaterades: 2012-02-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?