Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nepal - Kathmandu

 

Till Nepal har vi under ett antal år skickat studenter för det korta projektarbetet (15 HP) på läkarprogrammet men vi har nu fått möjlighet att skicka våra studenter som gör det långa Examensarbetet, 30 HP, på termin 10.

Vi har god kontakt med två universitet i Kathmandu:

Tribhuvan University och deras sjukhus Tribhuvan Teaching Hospital.
Detta universitet är äldst och störst. Vi har hittills samarbetat framförallt inom kirurgi och infektion. Studerar Du här kommer Ditt projekt framförallt vara lokaliserat till Kathmandu.

Här kommer du till Tribhuvan University´s egen hemsida.

Det andra är Patan Academy of Health Sciences (PAHS) och deras sjukhus Patan Hospital.

Detta universitet är yngre och inriktar sig mot att utbilda läkare för landsbygden i Nepal. Man har stora problem att nå landsbygdens befolkning, som ofta är i behov av medicinsk vård. Detta både för att det är svårt att ta sig till byarna utanför de större ständerna pga avsaknad av vägar men också för att bristen på sjukvårdsutbildad personal som tar anställning på landsbyggden är stor. Gör Du Ditt examensarbete på PAHS kommer Du få möjlighet att besöka den nepalesiska landsbygden och ev. bo där en tid. Ditt projekt utgår dock från Kathmandu.

Här kommer du till PAHS egen hemsida.

"1053046&languageId=100000&assetKey=pahs-news-autumn
 

Sidansvarig: Christel Olsson|Sidan uppdaterades: 2013-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?