Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fakta Palestina

 

Visum: Om Du har skandinaviskt medborgarskap behöver Du inte visum för att resa in i Israel. Du får stanna i upp till 90 dagar utan att först söka visum. Det enda Du behöver ha med dig är ett pass som är giltigt minst sex månader från inresedatum samt en returbiljett. Om Du vill stanna längre måste du ansöka om visum.

Boende: Du får hjälp med att hitta boende i Palestina, man förmedlar någon typ av studentboende. Boendet är betydligt billigare i Palestina än i Sverige. Jerusalem (centralt) är dyrt/som Sverige.

Stipendier: Läkarprogrammets resestipendium om 10.000 kr (löpande ansökan) och MFS-stipendiet om 25.000 kr (söks antingen 1 februari eller 1 oktober).

Olof Palmes stiftelse delar ut individuella stipendier för studier i Palestina.

Ev. möjligt att få Linnaeus-Palme stipendium.

Se GUL, Läkarprogrammet, termin 10 för mer information om stipendier.

Kontakta gärna Examensarbetets Internationella koordinator för mer detaljerad information om stipendier till Palestina.

Längd: 8-12 veckor

Övrigt: Mycket god nivå på engelska hos befolkningen i Palestina. Stort intresse från palestinska forskargrupper att ta emot läkarstudenter från Sahlgrenska akademin.

Tidigare studenter: Daniel Johansson (15 HP) sintji@gmail.com

Sidansvarig: Christel Olsson|Sidan uppdaterades: 2012-01-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?