Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Externa stipendier

 

Du ska givetvis också leta stipendier för utlandsstudier utanför Sahlgrenska akademin. Tänk på att avsätta tid för att leta och söka stipendier, detta ger oftast god avkastning!

Ett tips är att kontakta ambassader/konsulat för det land du ska studera i och höra om de har tips på stipendier du kan söka. Tala även med studenter som tidigare gjort examensarbetet i det land du ska resa till.

Till vissa platser som vi skickar studenter regelbundet har vi också lagt ut information om stipendier som passar bra till just det resmålet, se Platser.

Länssyreslens stiftelsedatabas är bra att söka i. När du söker stipendier här så tänk på att "god uppfostran" idag på 2000-talet är att betrakta som utbildning.

Till Stiftelsedatabasen.

Här kan du ladda ner en folder om tips på stiftelser som är lämpliga att söka medel från för att göra sitt Examensarbete utomlands.

Här kommer du till GU:s websida och tips om ytterligare stipendier.

Sidansvarig: Christel Olsson|Sidan uppdaterades: 2014-11-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?